Kristina Dragomir Spring Summer

010_KD

Moda se reinventeaza constant, continuand sa fie o arta variabila. Intre vechi si nou, intre tranzitie si inovatie, palaria se situeaza astazi la intersectia dintre moda si arta incercand sa induca ideea independentei sale fata de contextul fashion de altadata.

Noua colectie de palarii a artistului vizual Kristina Dragomir pe care ne-o propune pentru sezonul de primavara – vara 2016, are ca scop promovarea unor idei si tehnici noi, creative. Abordarea lor in cadrul acestei colectii a avut ca scop, reconfigurarea unor forme clasice ale palariei cat si trecerea acestor forme prin diferite tehnici de transpunere tridimensionala in material ceramic, portelan, bronz sau sticla.

09_KD 08_KD 07_KD 06_KD 05_KD 04_KD 02_KD 01_KD 03_KD

Folosind mai multe materialitati in tratarea formelor, artistul Kristina Dragomir si-a propus scoaterea palariei din contextul sau actual de aplicabilitate, transformandu-i forma in diferite obiecte decorative, usor recognoscibile, cum ar fi vasele din pamant sau portelan, abajururile din pai sau clopotele decorative din bronz.

Trecerea acestor forme prin diferite medii si tehnici mixed media sculpture, deschide un nou drum in tratarea formelor palariei, sublinind totodata si un criteriu al armoniei universale care leaga omul de o intreaga sinteza a elementelor naturale.

A doua etapa a proiectului a constituit-o ornamentarea alternativa a palariilor din colectie, printr-o tehnica noua, astfel incat decorarea in mare parte a acestor forme, s-a realizat cu ajutorul florilor naturale presate. Un procedeu nou de imprimare cu flori si elemente naturale pe diferite suporturi organice, pe care artistul la brevetat in urma cu un an.

Colectia este alcatuita in mare parte din piese unicat si va fi disponibila curand pe platforma on-line: http://kristinadragomir.com de unde se vor putea comanda şi made-to-measure.

 

Showroom Kristina Dragomir: 51, Mihail Kogalniceanu Bulevard, 050103, Bucuresti, +4 0743 105 107

Comments

FacebookPinterestTwitter

Leave a Reply

Name is required, and can only contain characters.
An email address is required.
Not a valid URL. (http://example.com)