Sunt alunitele o problema?

BEAUTY
Share this on

Tu cand ti-ai controlat ultima data alunitele? Pe langa faptul ca sunt niste semne de frumusete (asa cum se spune), alunitele pot fi destul de periculoase dupa cazul fiecaruia. Nu ne dor, nu ne deranjeaza si nici nu le acordam prea mare atentie, de cele mai multe ori. In plus, daca nu vrem sa le aratam, le acoperim cu machiaj si gata! Insa, aceste formatiuni ale pielii nu sunt deloc inofensive si pot suferi modificari, transformandu-se in boala de care auzim tot mai des: cancerul de piele. Asadar, nu ignorati niciodata schimbarile de la nivelul pielii, autoinvestigati-va si daca observati modificari, mergetila un control dermatologic. Pentru a afla la ce fel de modificari sa fim atenti si cum trebuie sa actionam, am stat de vorba cu medicul dermatolog Derma Expert by Elōs, Dr Alice Sapca.
Pielea poate fi terenul multor modificari si este extrem de important ca acestea sa fie observate la timp si apoi investigate de catre specialisti. Este vorba aici, in speta, de nevii pigmentari, si anume, alunitele. Modificarile de culoare, forma si aspect sunt indicii clare ca trebuie sa ajungeti imediat la un medic dermatolog, care sa analizeze alunitele. In clinica Derma Expert by Elōs, analiza alunitelor se realizeaza cu cel mai performant aparat de dermatoscopie digitala existent la ora actuala, FotoFinder. Sistemul Fotofinder reprezinta standardul de excelenta in dermatoscopia digitala si s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient pentru depistarea cancerului de piele, cat si a altor anomalii. Acest instrument complex investigheaza in detaliu tegumentul si determina evolutia in timp a nevilor pigmentari, astfel incat un eventual cancer de piele sa fie depistat la timp si tratat eficient”, spune ea. Cum se realizeaza analiza Fotofinder la clinica Derma Expert by Elōs?
Initial, are loc o discutie prealabila cu medicul dermatolog, prin care se urmareste incadrarea pacientului intr-o categorie de risc sau nu (in functie de fototipul cutanat, istoricul medical, istoric de nevi displazici), motivul prezentarii, oferirea detaliilor despre procedura si consiliere, dupa care se efectueaza harta corporala a leziunilor.
Pacientul este plasat in pozitii prestabilite care vor permite fotografierea sistematica, cu ajutorul unei camere video full HD, a intregii suprafete corporale si stocarea automata in baza de date a imaginilor. Intr-o etapa urmatoare, dupa scanarea nevilor existenti, se vor plasa markeri digitali pentru nevii de interes si vor fi inregistrate imaginile dermatoscopice propriu-zise cu un dispozitiv special, si anume, dermatoscop. Tehnic, se efectueaza prin aplicarea pe piele a dermatoscopului care mareste de zeci de ori leziunea de interes, medicul avand posibilitatea sa interpreteze in detaliu structura leziunii analizate (vascularizatie, pigmentatie, structuri specifice). Intregul raport al evaluarii FotoFinder ATBM (imagini clinice, dermatoscopice) este transmis pacientului in format PDF, astfel incat orice alt medic poate evalua si de la distanta nevii, pacientul beneficiind si de o a doua opinie, daca este cazul.
In lupta impotriva cancerului de piele, detectarea bolii in stadiu incipient si preventia ei sunt esentiale. Prin utilizarea aparatului Fotofinder, clinica Derma Expert by Elōs se aliniaza clinicilor dermatologice de peste hotare, care detin solutii pentru stoparea evolutiei cancerului de piele, prin indentificarea acestuia la timp si administrarea tratamentului specific.
Pentru evaluarea Fotofinder trebuie sa va rezervati in jur de o ora si, in functie de recomandarile medicului se poate repeta la interval de 3-6-12 luni. In felul acesta, sunt urmarite constant modificarile pielii si sunt tinute sub supraveghere. Oricine poate face aceasta analiza, indiferent de sezon, insa noi va recomandam sa aveti mare grija la expunerea solara! Asadar, va recomandam sa va faceti o verificare pentru a stii daca totul este in regula, deoarece constientizarea faptului ca aceasta boala apare din ce in ce mai des este unul din scopurile noastre. Cu totii facem multe greseli cu privire la pielea noastra pe care nici macar nu le sesizam.

Comments

Published by Andreea Michaela

Add a comment

Recommended Posts

follow us on instagram

@fabmusediana

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

@fabmusealina

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Start typing and press Enter to search